Followers

..:::no energy:::...

cam ne cara nk tingkatkan selera makan waktu bersahur huhuhu...orang lain sahur makan banyak2 coz siang hari dah tak boleh makan..tapi aku can't do that cedihnyer.....pukul 9 aku dah mula rase lapar,mane tidaknye waktu sahur aku makan 5suap nasi dah sedawa kekenyangan..arghhhh..ape harus aku buat ni...

puasa ade lagi 20 ari (lebih kuranglah) boleh ke aku bertahan ni....bile time berbuka paun aku blh mkn cikit je coz dah sumbat air banyak2 xde space untuk nasi lagi dah..mne nak makan kuih lagi..perut aku ni kecik je..makan nasipun xsampai sesenduk..ciput je...sampaikan mak mertua & ayh mertua akupn tegur kenyang ke makan nasi banyak tu..bagi aku kenyang sangat tp sekejap je hukhuk...cedih2...

Orang kate aku diet..tapi yang sebenar & sejujurnye aku xdiet tapi dah memang dari kecik aku makan banyak tu..sape yang kenal aku & pernah duduk ngan aku dia org tahu lah banyak mane aku makan nasi hari2...

p/s:- sape2 de petua untuk tingkatkan selera makan silalah kongsi kat aku ni huhuhu....

2 comments:

~AmyLiana86~ said...

petua yer jie..masa buka jie makan buah kurma je sutir n air seteguk..pahtu makan nasi hbs pahtu baru minum air..

sahur lok basuh muka pahtu jie wat budu..baru selera..hehehehe..

p/s--> k.amy xpernah sahur pun...hihi..

jiehan said...

xwahi etek mkn kurma xthu bkpe..dr kecik g xmkn..mnis tekpun..org azan je minum air dlu segelas...

klu sahur bkn stakat bsuh muka,siap gosok gg lg k.amy eh xjd bnda gok..agak2 nye kne tkr selra..mkn bnde lain slain dr nasi tp blh bg tenaga..

bila jd bini org ni knelah sahur xleh wat mse bujang dlu...klu mzoh xsahur xpe hihihi...